Școala de vară Generații STEAM

Școala de vară – Generații STEAM este un proiect desfășurat de Fundația Regală Margareta a României în perioada iulie-septembrie 2019, finanțat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București.

Timp de 4 săptămâni, 30 de copii de la Centrul Comunitar Generații din București au descoperit științele exacte și au învățat să le aplice în viața de zi cu zi.

Scopul proiectului a fost creșterea interesului pentru școală pentru cei 30 de elevi, prin participarea activă la ateliere, finalizarea tuturor proiectelor, îmbunătățirea rezultatelor școlare la disciplinele STEAM.

5 voluntari ai Centrului s-au implicat și au realizat activități de educație non-formală și experiențială la materii precum fizica, chimia, matematica, proiectarea și designul 3D.

Copiii și-au exersat abilitățile de lucru în echipă, comunicarea asertivă, creativitatea și imaginația, și-au dezvoltat gândirea critică și și-au sedimentat cunoștințele specifice științelor exacte. La final, copiii au dat dovadă de atitudine proactivă și spirit de inițiativă, realizând în echipe proiecte inspirate din activitățile desfășurate. Proiectele au fost prezentate în cadrul unui târg de experimente, la începutul anului școlar.

Vizitele la Casa Experimentelor, Observatorul Astronomic și la Muzeul Național de Artă au completat programul cursurilor Școlii de vară, oferindu-le copiilor noi experiențe și cunoștințe.

GALERII FOTO

 

 

CE SPUN COPIII 

 „Școala de vară a fost o experiență fantastică. Nu am crezut niciodată că o să-mi placă să fac experimente la chimie sau la fizică. Că o sa am curajul să fac experimentul cu focul sau că din bețișoare chinezești o să realizez un braț hidraulic. Când am fost anunțați că se organizează o lună dedicată acestor materii, am crezut că orele se vor desfășura ca la școală, cu problem și formule pe care trebuie să le învățăm. După prima întâlnire nu aș fi vrut să mai plec.” – Mădălina, clasa a VIII-a

Am mai fost în vizite la muzee, dar niciodată însoțiți de cineva care să ne explice pe înțelesul nostru ce vedem, vizităm. Cu ajutorul voluntarilor, am reținut atât de multe detalii despre operele de artă expuse la Muzeu. Casa experimentelor a fost o adevărată surpriză – să pot să testez și să ai voie să pui mâna, să te joci, să experimentezi. De obicei în muzeele în care am mai mers nu aveai voie să pui mâna, să te apropii de exponate etc. E fantastic că există un loc ca acesta în care să înveți activ despre atât de multe lucruri, mai ales că vorbim de științe exacte.” Sebastian, clasa a VIII-a

Școala de vară – Generații STEAM este un proiect finațat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București.

Parteneri naționali: Romanian-American Foundation și FFCR.

Parteneri locali: Transport Service Group, WDP Development RO, Element Development,  euRobotics AISBL.