Uncategorized

Sărbătorile de iarnă alături de vârstnicii din programele noastre

Pentru majoritatea bătrânilor cu care luăm zilnic contact, perioada sărbătorilor este una dificilă, fiind momentele când resimt mai acut ca oricând singurătatea și neajunsurile. Unul din doi vârstnici ne-a mărturisit ca își petrece sărbătorile singur și unul din cinci că se simte afectat de lipsurile materiale.

De aceea, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Fundația Regală Margareta a României împreună cu voluntarii, donatorii și sponsorii programelor adresate vârstnicilor, a adus un strop de bine și speranță în viața vârstnicilor din România.

Telefonul Vârstnicului le-a fost alături 6 zile din 7 cu sfaturi, îndrumări și informații utile, din dorința de a le oferi ghidare în situațiile cu care se confruntă dar și pentru a reprezenta un sprijin de nădejde în această perioadă.

Zeci de felicitări au plecat în toată țara cu urări de bine pentru bunicii care suferă de singurătate și izolare. Felicitările au fost scrise chiar de mâna voluntarilor care le alină singurătatea, cu care au legat pe parcursul anului relații de prietenie prin Telefonul Vârstnicului.

3 dintre vârstnicii activi de la Fundație au plecat la cumpărături alături de 3 reprezentanți ai generației tinere: Alin PândaruAriel Constantinof și Irina-Alina Constantin. Aceștia s-au bucurat din plin de experința și sfaturile mentorilor seniori: doamna Sanda, doamna Ioana și doamna Vali, într-o campanie de informare cu privire la problematica bătrânilor din România, lansată alături de Sun Plaza.

Pentru acei bătrâni care se confruntă cu situații financiare precare au fost distribuite pachete cu alimente neperisabile cu speranța că masa lor de Crăciun va fi una mai bogată și sufletul mai plin.

Aproximativ 50 de bătrâni din București, afectați de singurătate, sărăcie sau boală, s-au bucurat de o masă festivă la Hanul Berarilor.  Aceștia au avut preț de câteva ore ocazia să socializeze între ei dar și cu voluntarii Fundației, împărtășind amintiri și obiceiuri legate de sărbătorile de iarnă.

Sărbătorile de iarnă sunt doar o dată pe an, însă nevoile bătrânilor noștri sunt prezente în fiecare zi. Ajută-ne să le fim aproape în continuare cu o donație donline pe https://www.fpmr.ro/donationline/  

Împreuna răspundem cu suflet vârstnicilor din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *