Noutati

Experimente și activități științifice pentru copiii de la Centrul Comunitar Generații

Teoria și practica și-au dat mâna pentru ca 30 de copii de la Centrul Comunitar Generații să descopere științele exacte și să învețe să le aplice în viața de zi cu zi.

Timp de o lună, 4 voluntari ai Centrului au realizat activități de educație non-formală și experiențială pentru materii precum fizica, chimia, matematica, proiectarea și designul 3D, în cadrul proiectului Școala de vară – Generații STEAM, finanțat prin Fondul Științescu, alcătuit din donații făcute de companii care sprijină educația științifică.

Copiii și-au exersat abilitățile de lucru în echipă, comunicarea asertivă, creativitatea și imaginația, și-au dezvoltat gândirea critică și și-au sedimentat cunoștințele specifice științelor exacte.  La final, copiii au dat dovadă de atitudine proactivă și spirit de inițiativă, realizând în echipe proiecte inspirate din activitățile desfășurate. Proiectele au fost prezentate în cadrul unui târg de experimente, la începutul anului școlar.

Construirea unui braț hidraulic, demonstrații cu pendulul și pârghia, experimente chimice cu baloane sau cu bicarbonat de sodiu, slime, flăcări în culori intense, fântâni colorate, matematica distractivă, sunt doar câteva dintre activitățile realizate de copii în cadrul proiectului. Ei au fost inițiați și în tainele design-ului, proiectării și în utilizarea imprimantei 3D, creând cu ajutorul acesteia bijuterii și obiecte decorative.

Vizitele la Casa Experimentelor, Observatorul Astronomic și la Muzeul Național de Artă au completat programul cursurilor Școlii de vară, oferindu-le copiilor noi experiențe și cunoștințe.

Aflat la prima ediție, proiectul Școala de vară – Generații STEAM își propune să realizeze un ghid de bune practici care va fi diseminat în toate cele 20 de Centre Generații din toată țara, susținute de Fundația Regală Margareta a României.

Proiectul este finanțat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București. Parteneri naționali: Romanian-American Foundation și FFCR. Parteneri locali: Transport Service Group, WDP Development RO, Element Development,  euRobotics AISBL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *