Uncategorized

Experiențe de învățare pentru copiii de la Centrul Generații

Este binecunoscut faptul că activitățile extra-curriculare și vizitele educative reprezintă modalități excelente pentru copii de a se familiariza cu noi sectoare de activitate și de a dobândi cunoștințe într-un mod interesant și atractiv pentru ei. Astfel, în luna mai, copiii de la Centrul Generații din București s-au bucurat de trei experiențe de învățare inedite, care le-au stârnit curiozitatea și i-au ajutat să exploreze domenii variate: politică, apicultură și informatică.

În perioada desfășurării programului Școala Altfel, porțile Palatului Parlamentului au fost deschise pentru toți elevii dornici să descopere o lume la care au avut acces numai prin intermediul televizorului. Treizeci și cinci de copii de la Centrul Comunitar Generații au profitat de această oportunitate și au vizitat locul unde se iau deciziile politice în România. Copiii au mers pe urmele celor mai importanți oameni din stat, pășind pe culoarele vaste ale Palatului Parlamentului, au vizitat zona de presă și Camera Deputaților. Pe parcursul vizitei, un ghid le-a oferit detalii interesante despre clădirea în care se află, precum și informații utile despre împărțirea puterilor în stat. Copiii au pășit cu emoție pe lângă biroul Președintelui Senatului și au fost entuziasmați să observe activitățile din sala de lucru a unui partid politic. Această vizită le-a trezit copiilor interesul pentru domeniul politic și a avut rolul de a-i ajuta să devină cetățeni informați, să își cunoască drepturile și să devină responsabili pentru societatea civilă din care fac parte.

Ca în fiecare an, în luna mai, Centrul Comunitar Generații a avut onoarea să serbeze Ziua Internațională a Albinelor alături de Ambasada Sloveniei. Evenimentul a avut loc pe 17 mai, iar la el au paticipat 23 de copii din cadrul centrului. Aceștia au vizitat Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj’’, singurul liceu de apicultură din București, au explorat laboratoarele și au primit informații despre oferta educațională. Excursia a continuat cu un popas la Ferma de albine, unde copiilor li s-a deschis un univers fascinant, în care au explorat stupii și au putut atinge trântorii. Copiii au fost extrem de curioși cu privire la modul în care lucrează albinele, dar și despre cum se face mierea și care este traseul acesteia până ajunge pe masa consumatorului. La final, fiecare copil a degustat din minunata miere slovenă și au primit daruri dulci din partea Ambasadei Sloveniei.

În ultimii ani, informatica și tehnologia au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi, pentru majoritatea oamenilor, iar copiii sunt din ce în ce mai atrași de tot ceea ce înseamnă calculatoare, programe informatice, jocuri, realitate virtuală. Cu toate acestea, nu mulți dintre ei conștientizează că in spatele acestora se ascunde o muncă asiduuă ce presupune algoritmi, matematică, dar și multă creativitate. Astfel, startup-ul Ui-Path, s-a oferit să le prezinte micilor exploratori de la Centrul Comunitar Generații câteva aspecte ce țin de culisele informaticii și cum poate fi aceasta aplicată pentru construirea unor roboți sau aparate inteligente care să ușureze viata profesională și personală a fiecărui individ. Activitatea a inceput cu prezentarea angajatilor Ui-Path, a parcursului lor profesional, și a valorilor care stau la baza companiei., după care copiii au interacționat cu robotul virtual și i-au trasat acestuia mai multe comenzi, cum ar fi să deschidă o pagină de Youtube. La final, copiii au primit gustări, agende și au plecat cu un bagaj de cunoștințe despre lumea informaticii și a posibilităților multiple pe care acest domeniu le are pentru orice om dornic de cunoaștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *