Uncategorized

Centrele sociale de tip școală după școală sunt esențiale pentru copiii din mediul rural

Abandonul școlar și părăsirea timpurie a școlii sunt fenomene curente în mediul rural, iar lipsa de oportunități îi condamnă pe copii la sărăcie și perpetuarea unor modele nocive la care sunt expuși în jurul lor. Copiii proveniți din familii sărace au nevoie de sprijin pentru a se adapta la cerințele școlii și pentru a urma programa școlară. Centrele sociale de tip școală după școală sunt esențiale pentru copiii proveniți din mediul rural, oferindu-le oportunitatea de a primi sprijin educațional și a se dezvolta mai presus de mediul sărac din care provin. Prin programul Investiție în Mediul Rural, susținem 8 centre sociale de acest tip să ofere un sprijin care contează copiilor din comunitatea lor, alături de Fundația Vodafone România.

Un set de formări, realizate de specialiștii Fundației Regale Margareta a României, aduc centrelor din mediul rural instrumentele necesare pentru a fi sustenabile și eficiente în lupta cu abandonul școlar. Pe parcursul a 6 sesiuni de formare, partenerii noștri, cei care acționează zi de zi în micile comunități, și-au adăugat noi competențe profesionale în domeniul managementului organizației, al gestionării voluntarilor, al atragerii de resurse și mobilizării de fonduri. In plus, 16 specialiști ai acestor centre parcurg o metodologie adaptată pentru a lucra cu copii proveniți din medii defavorizați, cu scopul de a le dezvolta inteligența emoțională și abilitățile sociale, de a le crește motivația și stima de sine, și de a-i ajuta să își îmbunătățească rezultatele școlare.

Programul strategic  Investiție în Mediul Rural, finanțat de Fundația Vodafone România, urmărește prevenirea și reducerea abandonului școlar în comunități mici și are ca principală metodă de intervenție dezvoltarea centrelor de tip școală după școală la care să aibă acces copiii din comunitate.

#InvestitieInMediulRuralFundatiaVodafoneRomania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *