Uncategorized

Centrele de zi de tip școală după școală din județul Iași și Dâmbovița pot aplica pentru grantul “Generații – Centrul Comunității”

Fundaţia Regală Margareta a României și Raiffeisen Bank lansează grantul “Generații – Centrul Comunității” pentru centrele de zi de tip școală după școală din județul Iași și Dâmbovița. Programul are ca scop susținerea centrelor sociale de tip afterschool în implementarea de activități intergeneraţionale și atragerea actorilor sociali și a resurselor din comunitate.

Centrele sociale care accesează grantul “Generații – Centrul Comunității” vor mobiliza persoanele vârstnice din comunitatea locală ca voluntari în sprijinul copiilor. Seniorii doritori să ofere din timpul lor, dispuși să își împărtășească experienţa și competenţele vor activa în cadrul centrelor de zi pentru copii care implementează metoda de lucru intergeneraţională. Abordarea intergenerațională valorifică experiența profesională și de viață a seniorilor, stimulează solidaritatea și interacțiunea între generații, schimbul de valori și cunoștințe între copii și vârstnici. Implementarea proiectului va fi realizată pe baza Manualului intergenerațional și a trainingului oferit de Fundaţia Regală Margareta a României.

Grantul are o valoare de 8,000 Euro, destinați gestionării voluntarilor vârstnici și implementării activităților intergeneraționale pe perioada unui an școlar. Jumătate din sumă reprezintă o finanțare directă pentru centrul selectat, iar cealaltă jumătate vor fi atrași din comunitate prin acțiuni de strângere de fonduri locale. Fundațiile Comunitare Iași și Dâmbovița vor sprijini centrele selectate în strângerea fondurilor necesare pentru a asigura susținerea lor din partea comunității și sustenabilitatea acestora.

Programul finanțează organizații neguvernamentale care dețin un centru de tip after-school cu servicii sociale pentru copii, din mediul rural sau urban, cu o activitate de cel puțin 1 an, având sediul operațional în județele Iași și Dâmbovița. În această rundă de finanțare, vor fi acordate 4 granturi.

Grantul “Generații -Centrul Comunității” este susținut și implementat de Fundația Regală Margareta a României, cu finanțatarea Raiffeisen Bank din 2015. În editiile anterioare, 17 centre de zi au devenit intergeneraționale, activând 339 seniori din comunitate ca voluntari în sprijinul a 1096 copii în județele Alba, Bacău, Brașov, București, Cluj, Covasna, Galați, Mureș, Prahova.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 01 august – 21 august, ora 18.00, prin completarea  formularului, la adresa de email oana.budiș@principesa.ro.

Informații pe www.centrulgeneratii.ro și www.fpmr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *